Na kraju posoli s malo cukra
Naziv projekta
Na kraju posoli s malo cukra
Tema
Povezivanje obrazovnog sustava i poslodavaca u turizmu.
Sudjelovanje učenika u projektu:
Ciljana skupina prilikom provedbe projekta su učenici Srednje škole Bartula Kašića Pag (zanimanje kuhar i konobar) i Prirodoslovno grafičke škole iz Zadra (zanimanje grafički urednik-dizajner) koji bi sudjelovali na projektu i time u praksi proširili svoje znanje iz nastavnih predmeta kuharstva, marketinga u turizmu i računalstva, te u izvannastavnoj aktivnosti grafičkog oblikovanja proizvoda stekli praktično znanje izrade vizualnog identiteta projekta te primjene istog u izradi i dizajnu ambalaže konkretnog proizvoda koji će se plasirati i promovirati u sklopu projekta. Na taj način također bi stekli dodatne vještine i tako pridonijeli ostvarenju trendova razvoja turističkog proizvoda. Ovaj projekt, u sklopu postojećeg projekta Pag na meniju, ima za cilj povećati vidljivost samog projekta, voditelja projekta (škole) i nositelja certifikata Pag na meniju (ugostiteljski objekti i OPG-ovi koji pružaju usluge jela i pića). Kroz sve aktivnosti, a posebno gastronomske radionice, učenici će se moći pozicionirati kod potencijalnih poslodavaca kao poželjni radnici u turizmu. Izradom promotivnih materijala, i njihovim ažuriranjem na web stranicu projekta, projekt će biti dostupniji i osobama s invaliditetom.
Radionica izrade Pandešpanja
Srednja škola Bartola Kašića Pag
13. ožujka 2025.